zondag, maart 22, 2009

276-omgevingsportret

foto met telestand
foto in gewone stand
Afgelopen zaterdag gingen we naar buiten om te experimenteren met de telelenzen op onze camera's. Voor de meesten van ons is het allemaal nieuw, maar het blijft natuurlijk wel heel erg basic. Ik leerde er ook hoe ik mijn camera moest vasthouden en dat je na het uitademen een foto moest maken. Laat ik het nou altijd met ingehouden adem doen. FOUT! Hierboven zie je het verschil tussen de uitgezoomde en ingezoomde stand van de lens. Daarbij moesten we wel het onderwerp dezelfde grootte laten houden. Een hele goede oefening, die ik zeker nog eens moet doen.

De opdracht voor thuis was het maken van een omgevingsportret van jezelf. Op de plek waar je het liefste bent, met de dingen om je heen als een soort verhaal. Tot 5 april hangt er in het Centre Céramique een tentoonstelling van Bert Theunissen, die zich gespecialiseerd heeft in het maken van Domestic landscapes.
Mijn verhaal? De hond wacht tot ik uit ga, mijn schilderspullen, de textielschatten in mijn doosjes, de ongelezen boeken, de schaar om krantenknipsels uit te knippen, de viltstiften voor het mindmappen, speelgoedjes van de kleinkinderen, de laptop voor de verbinding met de buitenwereld, een kinderstoel, een van mijn mooiste tekeningen aan de muur, in de tuin zie je de hangmat waar ik graag in lig, mijn kopje thee en de uitgeleefde kleren waarin ik het liefst thuis rondhang.


Ook dit is een juist verhaal, want zo vaak zit ik niet op deze plek. Meestal ben ik er niet. (sluitertijd 1/5 sec)

Geen opmerkingen: