dinsdag, juni 18, 2013

706-Java03-Jakarta

Het was een warme, hete dag. We zijn in Jakarta naar het oude deel gelopen, hebben het Jakarta museum bezocht, en hebben een hapje gegeten bij Café Batavia. Daar speelden ze jazzmuziek uit de 40-50-er jaren. Er floepte zelfs een 'Merry christmas' doorheen. Veel, bijna alle gebouwen uit de koloniale tijd zijn bouwvallig. Er groeien soms hele bomen doorheen. Zonde.
Mijn kinderen werden steeds gevraagd voor interviews door studenten van de universiteit. Grappig, maar we zijn na het vierde interview weggelopen richting de oude haven. Stiekem volgden we de gids, die zich eerder had aangeboden, maar na onze lunch met een ander Hollands paartje liep. We kwamen bovenstaande rustplek tegen, rechts staat er nog eentje. We kwamen ook bij de vismarkt terecht. Een gebiedje vol winkeltjes, mensen, vuil en kindertjes. Voelde me ongemakkelijk als toerist. 
Omdat we het hele stuk niet meer wilden lopen, hebben we een soort tuktuk aangehouden. Door creatief onze billen te verdelen over de tweezitter, konden we er toch gebruik van maken. Maar het motortje had er moeite mee. De namiddag hebben we gerust bij de airco en voor het avondeten hebben we de trein gepakt naar het centrum. Het ging even verkeerd, de trein stopte nadat de lichten waren uitgevallen, en dus ook de airco. Het had niet veel langer moeten gebeuren, want de temperatuur liep omhoog. S. had een restaurant uitgezocht, penangbistro. Kijk maar eens op de website. Daar hebben we heerlijk gegeten en fruit gesnoept. Ook was er een pianist die verzoekjes speelde. M. had er een uitgezocht. Op de terugweg hebben we weer gebruik gemaakt van een driewieler. Deze keer was het een beter exemplaar en kregen we ook een indruk van nachtelijk Jakarta.

Geen opmerkingen: