zondag, september 19, 2010

428-elzas




Herfst in de Elzas! Tentoonstellingen van patchwork, textiel en kunst; winkeltjes, lekker eten, prachtig uitzicht, mooi weer, vriendelijke mensen. Drie dagen Elzas, zonder tekenen en schilderen, zonder man, kinderen, kleinkinderen en hond. Heel snel gingen de dagen weer voorbij. Jammer, maar ik heb nog veel om na te genieten. Naast veel foto's ook een stapeltje lapjes en draadjes..

maandag, september 13, 2010

427-seconden


Afgelopen woensdag mocht ik weer oppassen en had ik de kans om even wat te tekenen. Omdat kleindochter L. geen seconde stil zit, moet ik af en toe wachten tot ze weer in de 'juiste' houding zit. Het is een goede oefening voor mijn visueel geheugen, maar ik merk dat er nog veel te oefenen is.

dinsdag, september 07, 2010

426-fileleed

Vandaag stond er 630 km file in de ochtendspits. Slecht weer en wegwerkzaamheden waren de oorzaken. Op de provinciale weg van Roermond nar Echt moesten we wachten op een trein. Toen die langs was gekomen konden we weer rijden. Deze tankwagen trok op, maar een seconde later sprongen de lichten weer op rood. De tankwagen stopte en had waarschijnlijk niet in de gaten dat de spoorboom op zijn auto bleef rusten.. Zie roze pijl. Gelukkig gaat de spoorweg scheef over de weg en had de volgende trein genoeg ruimte om langs te denderen. Moet er niet aan denken dat een tankwagen met een trein in botsing komt.

woensdag, september 01, 2010

425-penseelstreekjes


Om toch nog wat te kunnen spelen met verf en papier heb ik Bumba getekend op een strand in Vlissingen. Kleindochter van twee is daar gek op... Kleindochter van vijf heeft de andere Bumba gemaakt op een circuspodium. Van twee jutschatten heb ik een minibootje gemaakt. Foto had beter gekund zodat je de kromming in de veer had kunnen zien.
Door alle wandelingen langs het strand is de hond steeds trager geworden. Ze wil niet meer lopen ;(