vrijdag, september 30, 2011

517-herfst





Het is heftig zomer in deze herfst. Veel te warm, maar genieten doen we volop. Zomaar wat stillevens. Het roodborstje (volgens mijn schilderleraar een geelborstje) lag voor de tuindeuren. Ik word daar heel triest van. In mijn tuin zag ik later er nog een. Het zijn niet de liefste vogeltjes voor elkaar, dus wie weet is deze niet tegen mijn raam gevlogen?


donderdag, september 22, 2011

516-Motivatie-les

oeps, tijdens een les in motivatie (zat in de organisatie) heb ik dit op een tafelkleed getekend

zaterdag, september 17, 2011

515-Uitzicht

Was vanochtend begonnen aan een tekening. Past niet op het papier.

woensdag, september 14, 2011

512-historie

Het gebeurt zelden dat ik iets weggeef dat nog niet helemaal af is. Zaterdag is dat wel gebeurd. Hierboven zie je een klein blokje hout,  3 bij 6 cm en 2,5 cm dik. Daar ben ik met witte gesso overheen gegaan. Dan een foto van een oud schoolgebouw uit mijn dorp erop geplakt. De vlindervleugels heb ik van internet geplukt. Met goudkleurige acryl en blauwe acryl heb ik de laatste hand gelegd aan het blokje. Het meisje is nu 65 jaar, en ik hoop dat ze geïnspireerd raakt van deze collage. Eigenlijk had ik nog wat tekst willen toevoegen, maar ik kon niet besluiten wat. 

maandag, september 12, 2011

511-nieuwe-werkplek

Dit is nu een van mijn nieuwe werkplekken. Het bevindt zich in een kamertje met een bureau, een stoel, een scherm, een modem en een muis. Morgen ga ik ergens anders zitten.

zondag, september 11, 2011

510-Beeld-en-tekst

Afgelopen week heb ik op zondag een middagworkshop gevolgd in het kader van De Week van het Schrijven. Het onderwerp was: Personages in beeld.
Docent was Tineke Lemmens, die een paar kinderboeken heeft geschreven en geïllustreerd, zie haar website.
Er deden vijf vrouwen mee. Een van de oefeningen ging als volgt:
  • kies drie papiertjes uit, en knip of scheur daar vormen uit. Hierboven zie je de uiteindelijke figuur die is ontstaan. Ik heb het klokje, de landkaart en de grote tekst als vormen uitgescheurd. 
  • Leg de vormen als een figuur.
  • Ga rond. Zoek bij de figuur van je buurvrouw een bijpassend papiertje uit, maak daar een vorm van en leg dat bij de figuur. Ga zo rond totdat je weer bij je eigen figuur komt.
  • Breng eventueel wijzigingen aan, voordat je de figuur vastplakt. Zelf heb ik de grote streep met vierkantjes verplaatst. 
  • Ga rond. Schrijf bij elke figuur iets van een eigenschap, of wat je voelt.
  • Lees de opmerkingen bij je eigen figuur en vul eventueel aan, wat er nu in je opkomt. Heel interessant hoe de anderen jouw figuur typeren. Fantasie genoeg in de groep!
  • Schrijf tien mogelijke verblijfplaatsen van dit figuur op. Kies er een.
  • Schrijf vijf minuten ononderbroken zinnen op die met deze figuur te maken hebben. Betrek daarbij de opmerkingen van de anderen en de gekozen verblijfplaats.
  • Omcirkel enkele (delen) van zinnen die je bevallen.
  • Maak een triolet, een soort dichtvorm afgeleid van een sonnet.
Als afronding hebben we nog een elfje gemaakt, een gedichtje met elf woorden. 

donderdag, september 01, 2011