maandag, mei 29, 2017

1606-tussenKunstEnKitsch

Foto's van vriendin Y.Luxemburg.
Het was niet alleen een hele warme reis naar Zwolle, maar ook een hele belevenis, naar de opnamedagen van Tussen Kunst en Kitsch met mijn vriendin. In mijn koffer zaten een Chinese vaas, twee Chinese bordjes, vijf oude bordjes, een Engelse kan, wat sieraden en een aquarel uit Bali.
Per groep van 25 gingen we het museum de Fundatie binnen. We moesten eerst langs de schilderij-voorselectie op de vierde etage. De experts hadden tafels met nummers. We hebben alle etages gehad en zijn aan vier tafels geweest. Het resultaat? De Chinese vaas bleek een 'mooie' gemberpot van 100 jaar oud, misschien 100€ waard. De Chinese bordjes waren twintigste-eeuws en een paar tientjes waard. De vijf oude bordjes kwamen uit Japan, ook paar tientjes waard. De Engelse waterkan is van 1870 en is al fabrieksmatig gemaakt, met druktechnieken versierd. De sieraden bleken ook niet veel waard of bijzonder. De aquarel was niet ondertekend en was echt toeristenwerk. 
Maar dat kon de pret allemaal niet drukken. Zo leuk om te zien hoe mensen op elkaar en hun schatten reageren. Er waren ook wat filmopnames bij de tafels. Je kon de opnames bijwonen, zoals die op televisie te zien zijn. Maar daar hadden we geen zin in. Het was ook al laat. Buiten kwamen we nog in gesprek met twee Spakenburgse dames in klederdracht. 

Geen opmerkingen: