zondag, oktober 05, 2014

976-Dordrecht

Een dagje Dordrecht met mijn jeugdvriendin Y. Telkens als wij samen naar onze geboortestad Den Haag treinden zeiden we tegen elkaar: eigenlijk is Dordrecht ook een mooie stad (en Delft ook trouwens). Vandaag hebben we dan ons uitje gemaakt naar deze oudste stad van Holland (1100). We hadden tijd te kort, zóveel was er te zien. Klik op de foto's voor een groter beeld!

 Bovendien waren de kunst- en antiekzaken ook open, en was het gezellig druk in dit stadje met zijn vele water en bruggetjes.


 In dit Patriciërshuis had je een mooi uitzicht op de Maas. Het huis werd bewoond door een gezin met jonge kinderen, maar die konden niet veel spelen, en ze trokken naar een buitenwijk. de iegenaren hebben het huis als een museum ingericht, zodat we er gewoon konden rondlopen.


In de kelder kregen we Rumfordse soep, een traditie voor de armen sinds 1800 en voor deze week weer als traditie hersteld. De schotse? soep werd opgediend in handgedraaide kommen. De maakster was VVV-gids en vertelde ons het verhaal achter deze soep

 Dordrecht telt verschillende havens, hier liggen best kostbare schepen.


 In dit prachtige pand (Voorstraat 178) maakt mijn textielhart een sprongetje. Zoveel mooie stoffen en garens op kleur gesorteerd! Achterin een atelier, en voorin een winkel waar je kussens, beestjes en gebruiksvoorwerpen kon kopen. Alles handgemaakt. Als je er meer over wilt weten, kun je kijken op www.wereldwijven.info.
PLaatjes van hun kussens en plaids vind je hier.
En als klap op de vuurpijl een huwelijksaanzoek in de lucht (zeker zes keer overgevlogen. Hoop dat Hanane het gelezen heeft..

Geen opmerkingen: