Hoe het koken van avondeten kan leiden tot verfexperimenten. Had gemengde wortelen voor in een ovenschotel gekookt. Omdat er twee paarse wortelen bij zaten had het water een schitterende paarse kleur. En omdat ik altijd een stapel in soyamelk geweekte stof heb liggen, kon ik er meteen een lapje in doen. En omdat ik toch bezig was, heb ik de vriezer leger gemaakt door het bewaarde bevroren wortelgroen te gebruiken voor een volgend experiment.
In rechterrijtje van boven naar beneden:
zeer lichtgekleurd lapje van het wortelkookwater,
links: datzelfde water met wat ijzersulfaat; midden: puur wortelgroen; rechts: wortelgroen met citroen,
links: wortelgroen met citroen;midden: wortelgroen met baking soda; rechts: wortelgroen met ijzersulfaat
Uurtje in het wortelgroen meegekookt. Zeer flauw van kleur.
Note to self: minder ijzersulfaat gebruiken. Maakt het verschil of je vers of ingevroren wortelgroen gebruikt? Heeft de tijd van het jaar iets met kleurverschil te maken? Heeft de temperatuur er iets mee te maken? Oude stof werkt beter dan wat nieuwere stof. Kunstenares Fransje Smit gaf op Instagram de tip om de stof eens voor te weken in dierenmelk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten