woensdag, februari 28, 2018

1810-koud

Schitterend weer, maar erg koud. Het vriest overdag en er staat een snijdende wind. Moest een muts op, dus dat zegt wel wat.
Van boven met de klok mee:
-Een gedeelte van de Maasplassen was bevroren.
-Eindelijk heb ik 12.000 km op de teller staan! In 2017 had ik 5232 kilometer gefietst, meer dan in 2016, maar minder dan ik gehoopt had. Ben benieuwd hoe dat dit jaar gaat verlopen; de start is allerbelabberdst met dit koude weer. Vandaag heb ik er bijna 30 km op zitten!
-De twee Turkse tortels genieten uit de wind in de zon. Het was weer druk op mijn voedertafels.
-Geen flauw idee hoe dit ijs is ontstaan in de Swalm.

dinsdag, februari 27, 2018

1809-ontwerpen

Tussen de bedrijven door, ben ik kleine welkom-teksten aan het ontwerpen voor onze tentoonstelling in Groningen. Ook moet er nog een vlag ontworpen en gemaakt worden.
Voor beiden heb ik al een idee; nu de uitvoering nog.

zondag, februari 25, 2018

1808-ondergoed

Van een gevonden* thermo-onderbroek heb ik thermo-ondergoed maatje 80 gemaakt. Nog even een elastiekje erdoor en laat dan de kou maar komen!
* bij het opruimen van de ‘monster’kamer van het bedrijf vond ik een lange onderbroek maat XXL, nog in de verpakking. Het was nog even puzzelen om de onderdelen eruit te knippen, maar het is gelukt.

zaterdag, februari 24, 2018

1807-ochtendzon

Het blijft genieten, die al warme ochtendzon, in onze slaapkamer. Doordat er een kristal hangt komt ook ‘feestelijk’ licht de kamer binnen. Ik geloof dat het goede energie binnen brengt. Manlief ligt nog lekker te slapen. Ik heb mijn strepenquilt aan elkaar genaaid (in diezelfde zon). Nu nog strijken en een vulling en onderlap vinden...

vrijdag, februari 23, 2018

1806-projectStoel

Voor een project binnen SketchBookSkool in de cursus Illustration Nation heb ik een stout plan.
Deze stoel wacht al enkele jaren om gerenoveerd te worden. Het hout wil ik schuren en lakken. 
De stof gaat eraf, en in plaats daarvan wil ik eigen-ontworpen meubelstof gebruiken. Dus eerst tekenen en dan laten afdrukken bij bagsoflove.nl.
Maar eerst maar eens wachten tot het beter weer wordt, zodat ik buiten kan werken. Het tekenen kan nu wel gaan beginnen. Zal ik vogels doen? Of auto’s? Of een grafische print, of ... of... of honden (in het jaar van de hond)?


donderdag, februari 22, 2018

1805-wachtruimte

Tijd verdrijven in de wachtruimte bij de oogarts.
Het is een hele uitdaging om de stoelpoten goed te tekenen.

woensdag, februari 21, 2018

1804-strepen

Eigenlijk heb ik ander werk om af te maken; maar de stapel gesneden lapjes was te sterk voor mij...
Het voordeel was wel dat ik eerst moest stofzuigen voordat ik de 112 lapjes kon neer leggen.
Meteen ging ik twijfelen of ik mijn nieuwe blokjes wel de goede maat heb gemaakt. De tijd zal het leren of dat zo is, als ik het oude stuk ga vastnaaien aan het nieuwe stuk. Wordt vervolgd...
Zie ook:

dinsdag, februari 20, 2018

1803-oogarts

Gisteren waren we weer bij de oogarts; gewoon controle.
Tot nu toe is er steeds een andere oogarts, maar ze geven je wel het gevoel dat ze alles van je weten. 
Het ging weer te snel om een heel precieze tekening te maken...

maandag, februari 19, 2018

1802-afmaken

Gisteren heb ik mezelf eens verwend. Eigenlijk moest ik eens mijn huis poetsen, maar in plaats daarvan heb ik me gestort op het afmaken van een quilt waar ik vorig jaar aan was begonnen.
Als het winter is, en de zon schijnt, dan kan ik van 10:00-12:30 lekker in het zonnetje zitten. Achter glas; het is nog te koud om het raam te openen! Het is nog even wennen om mijn tijd weer terug te hebben. Ik ben ook weer gaan fietsen. Het is belangrijk weer conditie op te bouwen.

zondag, februari 18, 2018

1801-ochtend

Het is lang geleden dat ik mijn lief heb kunnen tekenen. Het tweede Moleskineboekje is bijna vol. Mijn potlood is bijna op. Het bedrijfspand is leeg; mijn werk is daar gedaan. Het voelt als vakantie vandaag. De zon schijnt, maar ik vind het nog erg koud. 

vrijdag, februari 16, 2018

1800-vuilnisbelt

Mijn voorlaatste rit was met een volle bus met dozen PE-foam naar een heuse vuilnisbelt, compleet met meeuwen.
Het was al een hele toer om alles in de bus te krijgen, maar toen dat eenmaal gebeurd was, ging ik monter op weg.
Voor het eerst van mijn leven op een weegbrug.. toen mocht ik het zelf lossen in het vak ‘restafval’.
Zie hierboven; het stonk er verschrikkelijk en je glibberde door al het natgeworden slijmerige vuil.
Aaaahhhh.
Hier zie je mijn stapel dozen met 180 kg foam... de grote doos vooraan is bijvoorbeeld 70 cm hoog..
Ik wist niet hoe snel ik daar weg wilde komen!
Daarna was er nog een rit naar het milieupark en de recyclewinkel met 13 stoelen.
Nog even vegen en mijn werk zit er op. Ik zal de gratis sportschoolactiviteiten (tillen, duwen, trekken) wel missen. Maar ik verheug me erop om mijn gewone leven weer op te pakken.

donderdag, februari 15, 2018

1799-ringen



Deze ringen zijn nog niet af.. er komt nog iets aan de binnenkant... een verrassing.
We hebben ons (bijna allemaal) gestort op het versieren met kant van tempex ringen.
Zoals gewoonlijk probeerden we onze grenzen te verleggen; met wisselend resultaat.
Misschien is er op het Quiltfestival in Groningen (8-9-10 juni) nog ergens een plekje voor onze maaksels.

woensdag, februari 14, 2018

1798-stoerePa

Daar zaten we weer, een jaar na alle ellende, in het ziekenhuis. Het gaat allemaal goed komen. We moeten nog even wachten, maar dan wordt het weer vanouds. De dokter zei het al: u ziet er niet als een 88-jarige uit. Dat vind ik ook, vooral als hij zijn Carhartt-jas aan heeft. Stoer...

dinsdag, februari 13, 2018

1797-kapot

Voor iemand die de laatste tijd alleen maar aan het weggooien is, is het haast tegennatuurlijk om een oude portemonnee te bewaren. Mijn echtgenoot had al een half jaar problemen met een kapotte rits. Gisteren was het dan eindelijk tijd voor een andere. 
Ik zag wel potentie in deze kapotte beurs. Het gaat een boekomslag worden. Ik hou van oud, doorleefd leer...

maandag, februari 12, 2018

1796-Carnaval

Root-gael-greun, oftewel rood-geel-groen zijn dé carnavals kleuren.
Heel toevallig hingen vanochtend deze kleuren als lege vogelvoernetjes aan mijn terrasboom.
Ik heb ze gauw vervangen door volle exemplaren pinda- en vetbollennetjes.
Geen carnaval voor mij, maar een volle agenda met bezoek fabrieksloods, mantelzorg vader, knuffeltijd jongste kleinkind en thee met beste vriendin. Thuisgekomen kon ik meteen aan de soep, waarna ik wat restjes tot een kleurige maaltijd heb gemaakt. Hé, dat lijkt alsof ik tóch mijn creativiteit heb gebruikt vandaag!

zondag, februari 11, 2018

1795-mottenballengeur

Bij het opruimen van andermans inboedel, die nog in ons fabrieksgebouw stond, vond ik nog een authentieke wollen deken. Ik heb er meteen een liefhebber voor gevonden, ondanks dat de muizen eraan hebben gezeten. Vandaag was wasdag en ook deze deken moest eraan geloven. Ondanks een lekker geurend wasmiddel bleek de deken in vochtige staat naar mottenballen te ruiken! 
Help!

zaterdag, februari 10, 2018

1794-amsterdam


Afgelopen donderdag was ik in Amsterdam. Met mijn tante M., we schelen tien jaar, dus dat 'tante' mag ik nu wel weglaten. Bovendien maakte ze flinke stappen en met mijn bijna-ingelopen-schoenen en mijn kort uitgevallen benen viel het niet mee haar bij te houden. We hebben onze 10.000 stappen wel gehaald!
Vroeger woonde ze in de buurt van de Kinkerstraat, en daar wilde ik graag nog eens terug. Ik weet nu de weg; ik heb leuke winkeltjes gezien en ik ben in de Hallen geweest (zonder wat te eten hoor). Onze wandeling en zoektocht naar een drinkbeker voor mijn vader leidde ons naar deze kruising van grachten, de Prinsegracht en de Rozengracht.
We hebben er even in het zonnetje gestaan. De treinreis heen én terug verliep helaas met vertraging, maar bood genoeg ruimte om verder te werken aan mijn werk á la Jude Hill.

dinsdag, februari 06, 2018

1793-zoekplaatje

Het is nog lang niet af, mijn gordijnstalen-project voor Grenzenlo(o)s.
Soms heb je een idee in je hoofd, en als het niet helemaal gelukt is zoals je het gedacht had, komen er vragen in je hoofd. Het zijn wat-als..-vragen. Bijvoorbeeld: wat is het resultaat als ik een donkerder kleur garen gebruikt had? Of: wat als ik de ogen beter gesitueerd had? 
En wat ik nu nog ga doen zijn losse lapjes ‘componeren’ en vastzetten op de gordijnen. 

maandag, februari 05, 2018

1792-herdenken

Toen ik een bloemetje wilde kopen voor mijn jarige nicht kwam ik op de bloemenmarkt op de Singel in Amsterdam deze mimosa tegen. Meteen dacht ik aan mijn moeder. Ze hield van deze geurende bloemen. Het is vandaag alweer zes jaar geleden dat ze is gestorven. 
Ook denk ik aan haar neef die precies een jaar geleden is overleden.

vrijdag, februari 02, 2018

1791-LogCabin-to-be


Van deze stofjes wil ik mijn Log Cabin maken. Dit is een quilt met blokken die Log Cabin heten, omdat het binnenste meestal een rood blokje is (het haardvuur).
Het middelste blokje wordt een stukje geborduurd kleed, waarbij ik voor- en achterkant fa gebruiken. Wordt vervolgd!
Vandaag moest ik in mijn eentje naar de stort, mét de bus. Maar het is gelukt. Helaas hadden we niet veel tijd en konden we maar één keer rijden. Volgende week kunnen we alleen maar opruimen. De bus is naar Berlijn..

donderdag, februari 01, 2018

1790-laatsteLoodjes

Weinig Kunststappen de laatste tijd. Voordat ik vanochtend naar mijn afvalberg ging, heb ik mezelf nog even opgeladen. Ik heb een geborduurd tafelkleedje en daar wilde ik zelfgeverfde stoffen bij. Ieder van onze groep Grenzenlo(o)s gaat een Log Cabin maken, met als hartje een stukje geborduurde stof. Ja, inderdaad; het geborduurde tafelkleed wordt op deze manier hergebruikt. Ik weet niet door wie mijn kleedje gemaakt is. 
Mijn stofjes heb ik nu bij het kleedje gelegd. Ik kan er nog even naar kijken en beoordelen of het een goede combinatie is voordat de schaar erin gaat! Morgen zal ik een foto posten...
De foto hierboven is van de grote bus die ik vandaag kon lenen om naar het milieupark te gaan.