donderdag, mei 30, 2019

2167-Cochem

Het gebeurt niet vaak dat manlief en ik een dagje op pad gaan. Des te meer genieten van mooie wegen en uitzichten. Ik durfde zowaar te vragen voor een half uurtje om te tekenen! 
Klinkt misschien gek, maar dit was de eerste keer. 
Het kasteel bij Cochem was mijn onderwerp. Helaas had ik mijn verf niet meegenomen. Dan maar een tekening.

Het was zó druk geweest dat we in het volgende dorp pas de auto kwijt konden.
Maar het was een leuke wandeling met de Moezel aan de ene kant, en motorrijders, dikke-bandenfietsen en vette auto’s aan de andere kant. 
En toen de zon doorbrak werd het weer veel te warm!

woensdag, mei 29, 2019

2166-koffie-uitvinding

Eigenlijk ben ik geen koffiekenner. Ik gooi er meestal veel melk en suiker bij zodat ik het kan drinken. Op de Tong Tong Fair kwam ik koffie in theezakjes tegen. Uit Indonesië. Die wilde ik wel proberen. Niet goedkoop, en ze hadden ook nog veel keuzes. Tja, ik ging voor de zoete variant.
Ik heb er een tekening van gemaakt. 
Deze soort uit Atjeh smaakt heel zacht. Of zou dat komen door de slagroom en het zoetje?
Ze hadden ook van die Nespresso-cups. Best leuk om eens te proberen.

dinsdag, mei 28, 2019

2165-vasteAfspraak

Mijn laatste zes tekeningen in het kader van het 100 dagen project. 
Ik vind het steeds lastiger worden om iemand uit te zoeken om na te tekenen. Naast tuinwerkzaamheden, bezoekjes, boodschappen doen en fietsen is mijn vaste afspraak ‘s avonds laat om te tekenen, een terugkerend Zenmoment.
Met wisselend resultaat! Het enige nadeel is dat manlief steeds schrikt als ik mijn potlood slijp in de elektrische puntenslijper (voor 2,50€ bij Action).

zondag, mei 26, 2019

2164-triathlon

In een opwelling zijn we vanochtend naar Maastricht gereden naar de Hoge Weerd om mijn jongste broer te zien ‘triathlonnen’. Eerst zwemmen in de jachthaven, dan op de fiets en als laatste nog twee rondjes hardlopen. Nooit geweten dat er speciale fietsen zijn voor deze tak van sport. Ook nooit geweten dat er zoveel mannen en vrouwen deze sport beoefenen!
Het was wel tekenend dat er twee jongens zowel bij de junioren als bij de senioren op het podium stonden.

Op de heen- en terugweg kon ik nog werken aan een tekening in mijn schetsboek.

zaterdag, mei 25, 2019

2163-oppassen

Weer eens een keertje opgepast op het jongste kleinkind. Het was lekker weer en ik heb in de tuin een tekening gemaakt toen hij zijn middagslaapje deed. 
Toen hij wat huilerig werd heb ik hem voor de tv gezet. Kon ik hem nog even tekenen.
Toch gek hoe je went aan het werken met potlood. Je hebt altijd de keus om te gummen. Met mijn vulpen met watervaste inkt is die mogelijkheid er niet. Voordat je het weet heeft je kleinzoon een baard!
Ach ja, volgende week weer een mogelijkheid..

donderdag, mei 23, 2019

2162-feestelijk



Er komt weer een nieuw project aan! 
Ditmaal voor onze tentoonstelling 'Fabric Walk' in de ECI, Roermond in 2020. Omdat het vandaag feest is voor haar, ze is 55 jaar getrouwd, hierbij de tekening van H. Ze laat zien dat lekker doorstappen ook nog kan als je veel levenservaring hebt.
Gefeliciteerd! Herzlichen Glückwunsch!

woensdag, mei 22, 2019

2161-sprekende-ogen

Gisteren met vriendin A. nog een gezichtje gemaakt. De achtergrond is van een zelf geverfde gordijnstof gemaakt. Zo krijgt deze ‘vieze lap’ nog een bestemming.

maandag, mei 20, 2019

2160-Middelburg2

Zoals gisteren beloofd, het verslag van mijn mini-uitje aan zee in Middelburg.
Het begon in Stoom, restaurantje op het station in Middelburg. Even een theetje en een tekening.
De persoon op de tweede kruk verdween nog voordat ik klaar was... de oplettende kijker ziet nog de jeans..
Na een toch nog lange wandeling door de stad (er zijn teveel leuke winkeltjes) heb ik op mijn logeeradres de fiets gepakt. Dit is een molen bij Koudekerke.

En na een korte wandeling vanaf een parkeerplaats bij de duinen, waar ik in 2009 en 2010 vaak geweest ben, heb ik dit uitzicht getekend (ja, er zit een kleine collage onder).
Even verderop heb ik dit geschilderd.  Vooral die zonnestralen zijn me bijgebleven. En dat er geen wind meer was? 
Dit heb ik getekend toen ik me had omgedraaid.

En dit is mijn zelfgemaakte leporello; een harmonicaboekje. Een kant is gevuld met de tekeningen van vrijdag en de andere kant met die van zaterdag bij de Urban Sketchers van Nederland.
Toch maar eens vaker naar zee gaan en een fiets huren!

zaterdag, mei 18, 2019

2159-Middelburg1

Vandaag het verslag van vandaag. Morgen komt die van afgelopen vrijdag..
Het was mooi weer toen ik in mijn hotel ontwaakte. En het is de hele dag mooi geweest.
De dag begon in Stoom, het restaurantje bij het station in Middelburg. Tachtig mensen hadden zich ingeschreven en gelukkig waren ook mijn tekenvriendinnen aanwezig.
Ik volgde een Winsor en Newton workshop van Robert Rost over aquarelverf en - materialen en technieken. Helaas niets nieuws onder de zon. Gek dat je kennis zo kan verdwijnen en dan plotseling weer tevoorschijn komt.
Terwijl ik dit aan het schilderen was kwamen twee broertjes bij ons staan. De jongste liet zich tekenen, en mocht zijn eigen naam erbij schrijven (Felix).


De Kuiperspoort was een eeuwenoud straatje, waar ik twee bewoners kon tekenen, die werkelijk alles bespraken wat je maar kon bespreken.
Helaas was er geen tijd voor mij om ook de andere kant van het steegje op papier te zetten.

We zijn op het laatst naar de Binnen- en Buitenhaven gegaan waar we een mooi uitzicht hadden op de pakhuizen. Ook hier haalde ik het niet in de tijd. Ik had de verhoudingen willen ‘kriebelschetsen’ met lichtblauw potlood en dan met pen erover.
Als afsluiting werden er nog foto’s gemaakt en was er een diner.
Een geslaagde dag...

vrijdag, mei 17, 2019

2158-textielerig

Vandaag was ik op stap gegaan naar Middelburg. In een enkeltje vond ik een vintage Japanse kimono. Die moest ik hebben! Ik weet hoe ze deze Shibori-stof maken en het is ongelooflijk om dit vakmanschap vast te kunnen houden.
Mijn tas wordt nu wel steeds dikker en zwaarder. Morgen meer over mijn avonturen in Zeeland.
Het hotel is heel erg gehorig, ben benieuwd of ik kan slapen.

Gisteren heb ik mijn huiswerk ingeleverd bij onze textielgroep Grenzenlo(o)s.
Dit zijn een viertal bewerkingen. Het stempelen is door andere leden van de groep gedaan.
De andere toevoegingen zijn van mij. De zwart-witte stukjes stof (uit de jaren tachtig) zijn erop geplakt.

woensdag, mei 15, 2019

2157-gezichten

Nog steeds lukt het niet altijd om de ogen goed in de tekening te zetten. Mijn handen jeuken om ze allemaal nog eens over te doen. Wie weet doe ik dat al heel gauw. En ook wil ik graag eens experimenteren met zwarte inkt.

dinsdag, mei 14, 2019

2156-wachten

Mocht weer met een vriendin naar het ziekenhuis. Het gaf me de tijd om even wat te tekenen met mijn Lamy met zwarte inkt. 

maandag, mei 13, 2019

2155-Prince


Prince is een van de katten van zoon en schoondochter. Hier zit hij voor een grote televisie.
Ik kan me zomaar voorstellen dat hij hier voor een groot aquarium zit vol vissen.

zondag, mei 12, 2019

2154-weekend

Vandaag was het weer eens zover.. ik ben gaan fietsen naar Nijmegen! Ritje van 85 km met eind tegen en een koude wind. Er is zoveel te zien onderweg! Nieuwe natuur, omgeploegde natuur, huizen die eindelijk verkocht zijn, ganzen en eenden met kuikentjes, wielrenfietsers, lichtgroen uitgelopen bomen, bloesem, velden vol boterbloemen, bermen met fluitenkruid, een ooievaar op het nest in Gennep, heel donkere wolken, vijf spatjes regen en heerlijk warme zon.
Gelukkig was ik op tijd om de Formule 1 te zien.

Gisteren was ik met kleindochter 2 naar de lapjesmarkt in Utrecht geweest. Gezellig op zoek naar de juiste stoffen en accessoires voor een zelf ontworpen jurkje!
Helaas kregen we niet meer af. Dat bewaren we voor een volgend keertje.

vrijdag, mei 10, 2019

2152-Tentoonstellingen2020

klik op het plaatje voor een grotere afbeelding

Ja, het gaat echt gebeuren! Met de groep Grenzenlo(o)s staan we volgend jaar in Roermond in de ECI Cultuurfabriek van 7 februari t/m zondag 1 maart 2020! De tentoonstelling heet Fabric Walk. Wanneer de officiële opening is moeten we nog afspreken.

Het wordt trouwens een druk jaar want we doen ook mee aan het 9e Internationale Quiltfestival in Luxembourg van 21 mei t/m 24 mei 2020.. We 'hangen' net zoals vier jaar geleden weer in de Rackésmillen (de watermolen) in het plaatsje Enscherange.




donderdag, mei 09, 2019

2152-papaatje

Hier zit mijn pa achter zijn laptop. Effe het nieuws, het weer, facebooken, e-mailen en de financiën en dan klapt hij het scherm weer dicht.

woensdag, mei 08, 2019

2151-VeelBeter

Nu.
Eerder.
Met een beetje olieverf heb ik de achtergrondstof wat donkerder gemaakt. Mijn portret komt nu veel beter tot zijn recht. Wel jammer van het mooie stofje.

2150-kindertjes

Het blijven probeersels, deze tekeningen. Elke avond probeer ik weer een goedgelijkende tekening te maken. Met wisselend resultaat. Ik ga wel steeds meer plezier krijgen in het aanbrengen van de donkere delen. Misschien moet ik overstappen op een 6B potlood?

dinsdag, mei 07, 2019

2149-streepjes

Zo, de kop is eraf. De eerste streepjes zijn al genaaid. Het wordt nog een uitdaging om een leuk patroon te vinden om ze neer te leggen en vast te naaien. Voorlopig heb ik nog wel tijd nodig om de streepjes op hun ondergrond vast te zetten. Lekker ontspannend achter de naaimachine. Ging het morgen regenen? Geen probleem!

maandag, mei 06, 2019

2148-drieluik

Net voordat mijn logeetjes weer naar huis gingen, vorige week, heb ik een oefening met ze gedaan.
Het gaat als volgt:
Papier klaarleggen.
Pak in je ene hand een viltstift of potlood vast.
Ogen dicht!!
Met de wijsvinger van je andere hand ga je je gezicht ‘voelen’, begin bij je neus.
Teken wat je voelt, terwijl je langzaam heel je gezicht langsgaat.
Hou de voelvinger op je gezicht en hou je pen op het papier.

Het werd een uitdaging voor de kleindochters. 
Van links naar rechts: De jongste vond het maar niks. De middelste had waarschijnlijk toch gespiekt. En die van mij was wonderbaarlijk, want mijn oren zaten op dezelfde hoogte. Ik had wel mijn bril af gedaan.

zondag, mei 05, 2019

2147-USK-Rotterdam

Gisteren ben ik met de Urban Sketchers van Rotterdam im Schiedam geweest.
We werken er voor een tentoonstelling die op 21 juli in Schiedam opent.
Daarom werken we op losse vellen. Dit was mijn derde tekening van twee molens.
Kijk eens wat een leuk koekje! In het oude stadhuis zit een café..

Na vier tekeningen ben ik mijn collega-tekenaars gaan schetsen in mijn schetsboekje.

Dit zijn onze resultaten, de vier rechtsonder zijn van mij..
Alleen nog signeren en op tijd inleveren.

vrijdag, mei 03, 2019

2146-strepenschat

Jaren geleden heb ik zelfgeverfde stoffen gekocht op een beurs in de Elzas (denk ik). Het zijn de kleuren van ons huis. Tot nu toe heb ik er niets mee gedaan, tot afgelopen donderdag!
Ik heb de stofjes in repen gesneden. Ze hangen nu in mijn kast totdat ze gebruikt gaan worden.
Het eerste blok is al af, maar er moeten er nog vele volgen. Als ik zuinig naai, kan ik van twee repen één blok maken. Alles met de naaimachine, hoor. 

donderdag, mei 02, 2019

2145-schetsboek

Ondertussen gebeurt er erg weinig in mijn schetsboek. Vanochtend nog twee kleindochters getekend. Poses van 1-2 seconden? Gelukkig komen ze steeds weer terug in dezelfde houding als ze elkaar opnemen met playbacken met een liedje (tiktok, voorheen musically).