donderdag, september 12, 2019

2147-Elzas2

Heerlijk toch, zulke huizen? Deze staat in Saint-Hippolyte.
Vandaag zijn we onze tentoonstellingsronde begonnen in Lièpvre. Twee vriendinnen zouden er ook beginnen. Helaas stond er een grote rij wachtenden, maar daardoor konden we wel bijpraten.

Dit is niet de foto van de allermooiste quilts; het illustreert wel de verscheidenheid van het thema ‘robijnrood’. Sommige tentoonstellingen waren overvol! De ene quilt naast de ander, het was soms een beetje rommelig opgehangen.
Na Lièpvre hebben we de tentoonstellingen in Rombach bezocht.
We eindigden deze warme dag in Saint-Croix-aux-Mines. Daar hebben we de groep Grenzenlos bezocht. We keken onze ogen uit. Wat een schitterend werk maken deze dames uit Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. We zagen veel overeenkomsten in materiaal en technieken. Maar hun kleurgebruik is anders dan die van ons, en van hun manieren van presenteren kunnen we nog veel leren. Zij waren laatst nog voor een cursus bij Els van Baarle geweest! Die kennen wij ook!
Misschien gaan we zaterdag nog eens kijken?
Toen we weer bij onze kamer waren, hebben we nog bij de wijnboerin (onze gastvrouw) gezellig aan de wijn gezeten. De oogst gaat volgende week weer verder. 

Dit was ons toetje...
Een heel verhaal..
Helaas hadden we moeten reserveren bij de plaatselijke restaurants. Bordje ‘complet’ stond bij twee bij de voordeur. Geen plek meer voor ons. Dan maar een pizzastokbroodje bij de bakker en eclairs als toetje. Die hebben we in de ontbijtzaal opgepeuzeld..
Mijn vriendinnen deelden een fles wijn en ik had een Orangina.. die zetten we wel op de rekening.

Omdat ik ook voor inspiratie ga, heb ik voor mijn kleindochter2 deze foto genomen.
De beestjes zijn gemaakt door kinderen.

Geen opmerkingen: